- Oala sub presiune
- Oala sub presiune Tefal ClipsoMinut Easy Express
- Oala sub presiune Tefal Secure 5 NEO
- Oala sub presiune din inox Pyramis CHROMA
- Oala sub presiune Lamart
- Oala sub presiune Magefesa Dynamic
- Oala sub presiune inox
- Oala sub presiune inox Zilan
- Oala sub presiune Hausberg din aluminiu
- Oala sub presiune Berlin
Folosind o oala sub presiune este unul dintre cele mai bune moduri de a lua cina rapid. Doar adaugati ingrediente in oala si acoperiti-o cu capacul de blocare.
Daca sunteti pasionat de a face tocanite, supe si feluri de mancare intr-un timp scurt, cu siguranta veti aprecia o oala electrica sub presiune . De asemenea, sunt minunate pentru bucatarii incepatori, deoarece puteti lua o masa completa in mai putin de o ora, cu o pregatire foarte mica.
Expertii nostri evalueaza cele mai bune oale sub presiune pentru cat de bine ar putea gatit sub presiune (si gatit lent) o tocana de vita. De asemenea, evaluam capacitatea lor de a rumeni uniform carnea si de a face orez si evaluam cat de repede au ajuns la presiune si elibereaza presiunea atat rapid cat si natural.
Verificam usurinta de utilizare a fiecarui model, inclusiv cat de intuitive si usor de citit sunt comenzile, varietatea setarilor oferite, cat de usor este de curatat insertia de gatit si claritatea manualului de utilizare. Aceste modele sunt cele mai bune pentru prepararea meselor care va vor reduce serios timpul de pregatire.
Mai jos, aveti ghidul nostru pentru a afla care este cea mai buna oala sub presiune pentru bucatarii incepatori, dar si pentru cei care bucataria reprezinta mai mult decat o pasiune.
Te-ar putea interesa si:
Oala sub presiune
Specificații

Avantaje
Pentru toate plitele inclusiv inductie. Gramajul te ajuta sa eviti supra-incarcarea pentru a nu cauza arderea. Manerele sunt mereu reci la atingere iar designul este conceput pentru a economisi spatiul. Baza triplu-strat special conceputa pentru a asigura cea mai buna retentie a caldurii.
Dezavantaje
Nu exista diversitate in alegerea capacitatii, e disponibila numai de 6L.
Review
Delimano Quick Pot este o oala sub presiune care asigura gatirea cu pana la 70% mai rapida in comparatie cu gatirea conventionala.
Cu o capacitate maxima de 6l si o capacitate utilizabila in siguranta 5l, pregateste mai rapid mancaruri sanatoase si gustoase pentru intreaga familie, cu mai multe vitamine, astfel economisesti timp si energie. Este fabricata din otel inoxidabil de inalta calitate si are o baza sandwich special dezvoltat cu placa ALU integrata pentru cea mai buna retentie de caldura.
Oala Quick pot este conceputa pentru pregatirea rapida & simpla a meselor: pune ingredientele, adauga apa sau alt lichid apoi inchide capacul doar cu o rasucire a manerului! In cel mai scurt timp, vei servi mancare sanatoasa si plina de vitamine.
Citește mai mult
Oala sub presiune Tefal ClipsoMinut Easy Express
Specificații

Avantaje
Pachetul include o carte cu 20 de retete ce acopera o varietate de preparate, de la antreu la desert. Oala este confectionata din inox 18/10 de inalta calitate si beneficiaza de o garantie de 10 ani. Oala este compatibila cu masina de spalat vase, cu exceptia garniturii si a supapei. Oala este cu 30% mai usoara decat oala sub presiune Clipso de aceeasi capacitate.
Dezavantaje
Nu e prevazuta cu timer.
Review
Oala sub presiune Tefal ClipsoMinut’ Easy este ideala pentru a gati retetele tale favorite rapid si usor. Sistemul inovativ al capacului iti va permite sa-l manevrezi chiar si cu o singura mana. Sistemul Express Jar iti va permite sa pastrezi pentru mai tarziu retetele favorite folosind borcanele dedicate. Greutatea redusa a produsului ofera o manevrare imbunatatita, fara compromisuri cand vine vorba de capacitate. Pachetul include si o carte de retete, pentru atunci cand esti in pana de idei.
Descopera beneficiile gatitului rapit combinat cu sistemul inovativ de deschidere/inchidere a capacului, chiar si cu o singura mana. Sistemul Express Jar va duce gatitul la un alt nivel, oferindu-ti posibilitatea de a igieniza si pastra pentru mai tarziu retetele tale favorite in borcane dedicate.
Citește mai mult
Oala sub presiune Tefal Secure 5 NEO
Specificații

Avantaje
Sistem de glisare pentru a inchide/deschide capacul oalei. Baza groasa din 3 straturi pentru o dispersie optima a caldurii. Compatibila cu toate sursele de caldura, inclusiv inductie. Compatibila cu masina de spalat vase (cu exceptia capacului).
Dezavantaje
Garnitura trebuie schimbata daca oala este utilizata frecvent. Poate avea scapari de abur.
Review
Secure 5 Neo a fost conceputa astfel incat siguranta sa fie un element cheie.Sistemul sau exclusiv de securitate asigura cel mai sigur mod de a gati.
De asemenea, are 2 programe de gatit, unul pentru legume si cealalat pentru carne si peste, astfel incat sa poti gati tot felul de mancaruri delicioase si sanatoase si rezultatele sa fie perfecte de fiecare data.
Oala Tefal este prevazuta cu: 2 setari de temperatura pentru carne si legume si 5 sisteme de siguranta – inchidere de siguranta, sistem de blocare automata, supapa pentru controlul presiunii, valva de siguranta si garnitura.
Citește mai mult
Oala sub presiune din inox Pyramis CHROMA
Specificații

Avantaje
Mecanism de fixare automat, in orice pozitie, cu sistem de siguranta si buton de inchidere. Indicator de capacitate semnalizat in interiorul vasului, cu nivel maxim. Capac curbat, care permite o circulatie optima a caldurii in interiorul vasului. Potrivita pentru toate tipurile de plite: electrice, vitroceramice, gaz si inductie.
Dezavantaje
Capacul trebuie fixat cu grija pentru a evita scurgerea aburului.
Review
Modelele Chroma sunt prevazute cu multiple elemente de siguranta, posibilitatea unui accident pe durata utilizarii fiind foarte redusa. Ventilul de siguranta blocheaza deschiderea accidentala a capacului pe toata durata in care presiunea din interiorul vasului este mai mare decat cea exterioara.
Sistemul special de fixare a capacului nu permite indepartarea acestuia decat prin actionarea butonului de inchidere / deschidere. Presiunea se va forma doar in cazul in care garnitura este asezata corespunzator.
Citește mai mult
Oala sub presiune Lamart
Specificații

Avantaje
Se poate folosi la orice sursa de caldura: Gaz, Electric, Halogen, Inductie, Vitroceramic. Materiale de calitate, atat vasul cat si capacul. Usurinta in folosire si foarte practica.
Dezavantaje
Capacitatea cam mica 6 litri.
Review
Oala sub presiune este fabricata din inox, avand o capacitate de 6 litri. Este prevazuta cu un capac din plastic de calitate superioara si foarte durabil, usor de manevrat cu ajutorul butoanelor.
Oala are in dotare o valva de siguranta si manere ergonomice. Se poate folosi pe toate sursele de incalzire, inclusiv inductie.
Citește mai mult
Oala sub presiune Magefesa Dynamic
Specificații

Avantaje
Garnitura din silicon. Ofera 5 sisteme de securitate patentate. Interior gradat. Supapa de siguranta automata. Produs fabricat in Spania. Gaz, Electric, Inductie, Vitroceramic.
Dezavantaje
Brand inca nepopularizat in piata. Recenzii putine.
Review
Oala sub presiune Magefesa Dynamic este fabricata din inox premium de 18/10. Volum 6 litri. Baza tripla ce permite distributia optima a energiei, care este compatibila cu toate aparatele de gatit, inclusiv cu cele pe inductie.
Permite prepararea de 5 ori mai rapida a alimentelor cu un consum redus de 70% de energie cu pastrarea nutrientilor si vitaminelor.
Citește mai mult
Oala sub presiune inox
Specificații

Avantaje
Se poate folosi la orice sursa de caldura: Gaz, Electric, Inductie, Vitroceramic. Compatibila cu masina de spalat vase. Capacul dispune de doua supape, una fiind pentru siguranta.
Dezavantaje
Nu se utilizeaza in cuptoarele cu microunde.
Review
Indiferent daca esti sau nu un bucatar profesionist, oala sub presiune, te va ajuta sa pregatesti mancaruri extraodinare, fara prea mult efort. Incalzeste rapid si mentine eficient temperatura datorita, datorita bazei in 3 straturi, scade considerabil timpul de fierbere.
Scoaterea capacului se face prin miscarea acestuia lateral si apoi intoarcerea acestuia la 90 de grade perpendicular. In timpul procesului de fierbere nu trebuie lasat alte oale langa.
Citește mai mult
Oala sub presiune inox Zilan
Specificații

Avantaje
Se poate folosi la orice sursa de caldura: Gaz, Electric, Halogen, Inductie, Vitroceramic. Usurinta in folosire si foarte practica. Exista o gama diversificata de capacitati ale marcii Zilan, astfel puteti gasi si Zilan 12 L, Zilan 9 L, Zilan 6 L, Zilan 5 L.
Dezavantaje
Ocupa spatiu de depozitare fiind inalta de 36 cm.
Review
Oala presiune din otel inoxidabil de inalta calitate 18/10 Incalzire rapida si mentinerea eficienta a temperaturii datorita bazei in 3 straturi, capacul dispune de doua supape, una fiind pentru siguranta, iar capacitatea de 14L este potrivita unei familii numeroase.
Citește mai mult
Oala sub presiune Hausberg din aluminiu
Specificații

Avantaje
Se poate folosi pe orice tip de sursa de caldura, inclusiv pe plita cu inductie. Se poate spala in masina de spalat vase. Raport calitate pret, foarte bun.
Dezavantaje
Evita sa umpli prea mult oala pentru ca alimentele sa nu astupe valva de siguranta.
Review
Este ideala mai ales in cazul retetelor care au un timp de preparare mai mare de 45 de minute.
Datorita temperaturii ridicate care se creeaza in interior, oala sub presiune scade timpul de pregatire a mancarii.
Oala sub presiune Hausberg este realizata din aluminiu de calitate cu baza groasa in trei straturi pentru o distribuire uniforma a temperaturii.
Citește mai mult
Oala sub presiune Berlin
Specificații

Avantaje
Manere din bachelita, protejeaza supraincalzirea. Este populara in randul cumparatorilor avand recenzii bune. Fundul triplu capsulat, oala de calitate fabricata in Turcia.
Dezavantaje
Se foloseste numai la sursa de caldura pe gaz.
Review
Oala sub presiune Berlin, chiar daca face parte din gama de oale mai ieftine, este practica si usor de folosit. Are un design frumos iar inoxul este de calitate superioara. Capacitatea acesteia este una medie de 9 L si permite realizarea diferitelor tipuri de mancare rapida, economisind timp.
Citește mai mult
Cea mai buna oala sub presiune

Daca petreceti mult timp gatind, probabil ati dat peste retete care va sugereaza sa folositi o oala sub presiune. Cu toate diferitele aparate de gatit disponibile in aceste zile, s-ar putea sa va intrebati de ce ati mai avea nevoie de inca un lucru.
Ghidul nostru de mai jos va va oferi o idee mai buna despre motivul pentru care ar trebui sa detineti o oala sub presiune, beneficiile acestui stil de gatit si principalii factori pe care ar trebui sa-i tineti cont in timp ce va navigati prin optiuni.
Ce este o oala sub presiune?
O oala sub presiune este definita ca orice vas etans la aer, fie ca este un aparat electric sau vase, care utilizeaza acumularea de abur pentru a gati rapid alimentele. Incalzind o cantitate mica de lichid in vasul inchis, creati abur care nu poate scapa. Aceasta acumulare de abur va creste temperatura si presiunea in vas si, in cele din urma, va gati mancarea in interior.
De ce ar trebui sa cumparati o oala sub presiune?
Conceptul de gatit sub presiune a fost gandit pentru prima data in secolul al XVII-lea. Dupa cum va puteti imagina, aceasta tehnica de gatit a evoluat destul de mult de atunci. Cu toate acestea, avantajele gatitului sub presiune au ramas destul de consistente de-a lungul anilor.
Dar, in ciuda istoriei profunde a acestei tehnici de gatit, chiar aveti nevoie de o oala sub presiune? Nu, probabil ca nu. Adevarul este ca ati putea gati multe dintre aceleasi alimente si retete fara a cumpara o oala sub presiune. Cu toate acestea, exista multe beneficii care vin odata cu detinerea unuia si va va imbunatati foarte mult mesele de zi cu zi. Iata cateva avantaje pe care ar trebui sa le asteptati de la utilizarea unei oale sub presiune.

Cum gasiti cea mai buna oala sub presiune
Ai gasit cea mai buna oala sub presiune? Iata ce beneficii vei avea:
1. Va va economisi timp
Acesta a fost intotdeauna cel mai mare avantaj al detinerii unei oale sub presiune. Puteti gati multe dintre retetele dvs. preferate in mai putin timp decat le iau cu alte metode de gatit. In cazul in care o oala cu fasole imbibata va dura in mod normal de la 30 de minute la o ora pentru a gati pe aragaz, o oala sub presiune le va face in mai putin de 10 minute. De la prajit la oala pana la pui la chili, veti putea reduce dramatic timpul necesar pentru a gati toate alimentele preferate.
2. Mancarea dvs. va retine mai multi nutrienti
Cercetarile au aratat ca gatitul sub presiune poate ajuta la pastrarea multor vitamine si nutrienti in diferite tipuri de alimente. Probabil, acest stil de gatit este mai bun la retinerea substantelor nutritive decat orice alta metoda de gatit. Gatirea alimentelor pentru perioade mai lungi de timp inseamna ca unele lichide pe care le gatiti se evapora, iar nutrientii incep sa se gateasca. Deoarece oale sub presiune gatesc alimentele intr-un ritm mai rapid si retin mai multe lichide, va bucurati mai mult de beneficiile nutritionale ale alimentelor pe care le consumati.
3. Este mai bine pentru mediu
Aceste economii de timp se ridica si la economii de energie. O oala sub presiune va dura mult mai putin timp decat un aragaz sau un cuptor, ceea ce inseamna sa consumati mai putina energie. In ceea ce priveste timpul total de gatire, un cuptor cu microunde poate fi capabil sa gateasca intr-un ritm mai rapid, dar de multe ori necesita mai multa putere pentru a functiona si aveti in continuare alimente de calitate mai mica, cu toti nutrientii fiind nuked. Folosind o oala sub presiune, reduceti timpul si energia necesare pentru fiecare reteta, totusi pastrati calitatea alimentelor si beneficiile nutritionale.
4. Implica mai putina curatare
Cand gatiti pe aragaz sau pe plita, ajungeti la stropi, deversari si firimituri care trebuie curatate si facute relativ rapid inainte de a „coace” la suprafata. De asemenea, veti ajunge cu oale si tigai suplimentare care trebuie ingrijite. Cu o oala sub presiune, puteti elimina multe dintre aceste oale si tigai suplimentare. Multe retete solicita sa combinati alimentele in unitate, permitandu-va sa va faceti griji doar cu privire la curatarea taieturii, a cutitului si a altor preparate necesare.
5. Mancarea dvs. va fi mai aromata
O oala sub presiune foloseste lichidele din oala, mai degraba decat sa le lase sa se evapore si sa ia o parte din aroma cu ele. Aromele tale se prind cu mancarea in sine. Acest lucru va lasa cu o masa gustoasa si sarata, pastrand nu numai toate vitaminele si nutrientii, ci si aromele delicioase.
6. Nu va faceti griji, oalele moderne sub presiune sunt sigure
Si daca sunteti ingrijorat de vechile povesti de oale sub presiune care explodeaza, nu va faceti griji. Da, s-a intamplat in multe bucatarii, dar oalele sub presiune au devenit din ce in ce mai sigure pe masura ce tehnologia continua sa evolueze. Cu atat de multe marci care produc aceste dispozitive, cererea consumatorilor a fortat inovarea in materie de siguranta, facandu-le la fel de sigure ca alte tehnici de gatit. Atunci cand sunt utilizate corect, aceste aparate mici sunt la fel de sigure ca cuptorul sau aragazul dvs.

Tipuri de oale sub presiune
Daca sunteti convins de avantaje si sunteti gata sa va ganditi la cumparare, aveti la dispozitie doua tipuri principale de oale sub presiune.
1. Oale sub presiune pe gaz
Oale sub presiune pe gaz sunt, dupa cum sugereaza si numele, incalzite pe aragaz, mai degraba decat folosind propria sursa de energie. De obicei au o dimensiune comparabila cu alte vase si tigai pe care probabil le veti avea in dulapuri si pot fi depozitate alaturi de ele.
Functioneaza mai repede decat oale electrice sub presiune. Nu dureaza atat de mult pana la pornire (ceea ce veti vedea numit timp pana la presiune) si puteti ajunge mai repede la mancare dupa ce ati terminat (ceea ce veti vedea numit timp de eliberare). Trebuie sa tineti cont de oalele sub presiune atunci cand sunt utilizate si sa reglati manual caldura in timp ce gatiti. De asemenea, va trebui sa utilizati celelalte temporizatoare de bucatarie, deoarece majoritatea modelelor nu au unul incorporat.
Un mare beneficiu al oalei sub presiune ,pe gaz in comparatie cu cele electrice, este rezistenta lor – puteti conta pe cele mai multe modele care va vor rezista cateva decenii, mai ales daca aveti unul din otel inoxidabil.
Beneficii:
- Mai rapid de gatit.
- Usor de depozitat – nu necesita spatiu pentru depozitat.
- Dureaza mult timp.
- De obicei sunt destul de accesibile ca pret
A tine minte:
- Solicitati mai multa atentie la gatit.
- Trebuie sa utilizati un temporizator extern.
2. Oale sub presiune electrice
Oale electrice sub presiune sunt populare printre bucatarii care doresc o experienta de gatit mai usoara. In timp ce dureaza mai mult timp pentru a incepe sa gatesti cu ele si trebuie sa astepti mai mult pentru a scoate alimentele cand este gata, in timp ce gatesti, poti parasi oala sub presiune si iti poti indrepta atentia asupra altor lucruri. Aragazul insusi monitorizeaza temperatura si efectueaza modificarile necesare, astfel incat sa nu va faceti griji.
Aragazele electrice sub presiune sunt putin mai eficiente in ceea ce priveste cantitatea de energie pe care o folosesc, dar, deoarece sursa de caldura este incorporata, acestea tind sa fie mult mai voluminoase decat modelele de plita si ocupa mult spatiu pentru contra. Deoarece presiunea nu este la fel de ridicata (deci nu ating niciodata un nivel de presiune la fel de ridicat ca majoritatea aragazelor cu plita), calendarul oferit in multe retete de oale sub presiune nu va fi destul de corect si va trebui sa invatati sa va adaptati.
Din pacate, componentele electrice inseamna, de obicei, ca oala sub presiune nu dureaza aproape la fel de mult ca modelele cu plita. Desi unele marci pot rezista mai mult, ar trebui sa va bazati pe acestea pentru a functiona cel mult cativa ani.
Beneficii:
- Mai usor de gatit cu.
- Eficienta energetica mai buna.
- Sursa de caldura si temporizator incorporate.
A tine minte:
- Tind sa coste mai mult.
- Ia mai mult timp sa gatesti.
- Mari si voluminoase – ocupa spatiu pentru mobila si sunt mai greu de depozitat.
- Presiune mai scazuta (PSI).

Factori de luat in considerare cand aleg oala sub presiune
Exista o multime de asemanari in oale sub presiune pe care le veti gasi pe piata, dar exista cateva diferente cheie si caracteristici pe care ar trebui sa le tineti cont. Pentru a va ajuta sa gasiti cea mai buna oala sub presiune pentru situatia dvs. unica, am enumerat cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere la cumparaturi.
Presiunea masurata in PSI
PSI este masurarea cu cata presiune poate gati oala ta sub presiune. Standardul neoficial pentru gatitul sub presiune este de 15 PSI – aceasta este ceea ce vor folosi majoritatea retetelor pe care le gasiti.
In mod ideal, doriti sa gasiti o oala sub presiune care ajunge pana la 15 PSI (nu veti gasi niciuna care sa depaseasca asta). Cele mai multe oale sub presiune pe gaz vor atinge acest nivel, cu toate acestea multe oale electrice sub presiune vor obtine doar pana la 10 sau 12 PSI. Cu acestea, veti obtine in continuare toate avantajele unei oale sub presiune, in comparatie cu alte tipuri de gatit, dar nu obtineti la fel de mult din ele ca la 15 PSI.
Siguranta
Orice oala sub presiune pe care o cumparati ar trebui sa aiba un capac care sa se potriveasca sigur si strans, precum si manere puternice care sa fie usor de prins, astfel incat sa nu riscati sa o lasati. Oala dvs. sub presiune ar trebui sa aiba, de asemenea, regulatoare de presiune ale supapelor de precizie, care sa asigure ca se degaja suficient abur si regleaza presiunea interna in timp ce gatiti.
De asemenea, doriti sa cautati o oala sub presiune cu o caracteristica de blocare a capacului – daca scoateti capacul de la oala sub presiune in timp ce gateste, este posibil sa ajungeti la unele arsuri din mancarurile stropite si aburul.
Atata timp cat cumparati o oala sub presiune fabricata in ultimii ani, aceasta ar trebui sa aiba caracteristicile standard de siguranta de care aveti nevoie. Daca intalniti o oala sub presiune mai veche de prima generatie de vanzare, nu va deranjati. Chiar daca pretul este atractiv sau aspectul vintage va apeleaza, preocuparile legate de siguranta fac din utilizarea acestuia o idee proasta.
Prepararea puiului si a orezului in oala sub presiune
Chiar daca mergeti cu un model modern cu caracteristicile standard de siguranta, luati timp pentru a citi manualul. Cand se ocupa de nivelurile de caldura si presiune implicate in gatitul sub presiune, erorile simple se pot transforma in arsuri grave. Evident, acestea sunt circumstante extreme, dar se poate intampla daca nu utilizati dispozitivul in mod corespunzator. Atata timp cat urmati instructiunile pentru oala sub presiune, nu ar trebui sa va confruntati cu un risc serios.
Cost
Cele mai multe oale sub presiune se incadreaza undeva in intervalul de pret intre 60 si 900 lei insa veti gasi si modele peste aceasta suma. Veti gasi o multime de motive pentru diferentele de pret. Unele dintre principalele sunt materialul din care este fabricata oala sub presiune, dimensiunea acesteia, reputatia marcii si accesoriile care vin cu ea. Desi nu este o regula grea si rapida, oale electrice sub presiune tind sa fie putin mai scumpe.
Faceti cercetarile inainte de a alege cea mai ieftina optiune. In multe cazuri, cheltuind ceva mai mult in avans pentru oala sub presiune, veti economisi bani in timp in costurile energiei (si va va economisi si o multime de timp).
Setari de presiune
Deoarece 15 PSI este standardul acceptat pentru gatitul sub presiune, nu toate dispozitivele vin chiar cu mai mult de o singura presiune. Este posibil ca multi consumatori care folosesc oale sub presiune sa nu simta vreodata nevoia sau dorinta de a trece la un cadru inferior.
Dar unele modele vor veni cu setari multiple – ar putea fi etichetate scazut (de obicei 6-8 PSI), mediu (de obicei 8-13 PSI) si ridicat (13-15 PSI), sau pot avea nume mai informative, cum ar fi cald, abur, si gatiti lent (verificati manualul pentru nivelul PSI in acest caz).
Aceste setari mai mici pot fi folosite ocazional pentru produse precum fructe de mare delicate (homar sau creveti, de exemplu), legume pe care doriti sa le pastrati crocante si, uneori, orez. Adesea, veti gasi aceste dispozitive denumite multi-aragaz, deoarece au capacitatea de a actiona ca aragaz lent si aragaz pentru orez. Pentru multi oameni, un dispozitiv multi-gatit poate fi cea mai buna alegere.
Dimensiune si capacitate
Atunci cand decideti dimensiunea aragazului sub presiune, trebuie sa luati in considerare doua lucruri principale: cat de multa mancare veti dori sa faceti simultan si cat spatiu aveti in bucatarie.
Ultimul aspect este putin mai usor de manevrat cu o oala sub presiune, care poate fi pastrata de obicei cu oalele si tigaile. Cu toate acestea, o oala electrica sub presiune este putin mai dificila, deoarece fie aveti nevoie de spatiu pentru ghiseu, fie de un dulap considerabil.
Capacitatea oalei sub presiune in sine este de obicei masurata in litri. La fel ca majoritatea aparatelor de bucatarie, acestea pot varia de la mici la neobisnuit de mari. Pentru majoritatea oamenilor, totusi, este suficienta o oala sub presiune de 8 litri sau 10 litri. Fii atent la dispozitivele care ofera mai multe dimensiuni de vase. Desi pot fi mai scumpe, acest lucru va va oferi mai multa flexibilitate pentru a selecta diferite dimensiuni pentru a se potrivi cu reteta pe care o gatiti.
Tipuri de supape
Supapa de reglare a presiunii de pe oala dvs. sub presiune este o parte importanta a ceea ce face utilizarea sa sigura. Diferite oale sub presiune vor oferi diferite tipuri de supape pentru a servi acestui scop.
Supapa cu arc este o supapa pop-up care va permite sa cunoasteti nivelul de presiune. Este disponibil pe majoritatea modelelor de ultima generatie si este apreciat de multi consumatori, deoarece este cea mai silentioasa optiune si foloseste mai putina energie. De asemenea, puteti intalni modele cu supape ponderate sau supape ponderate modificate, ambele vor face treaba, dar va fac sa constientizati nivelurile de presiune printr-o miscare de balansare care poate deveni puternica si necesita o atentie deosebita.
Material
Cele doua materiale primare in care vin oalele sub presiune includ: otel inoxidabil si aluminiu.
Oalele sub presiune din otel inoxidabil vor fi mai scumpe si mai grele, dar sunt cunoscute pentru durabilitate. Modelele din aluminiu sunt usoare si au un pret mai mic, dar materialul mai slab le confera o durata de viata mai scurta. Desi otelul inoxidabil este considerat pe scara larga ca modelul superior, aluminiul gateste mai uniform.
Multe modele din otel inoxidabil vin cu o baza stratificata pentru a contribui la schimbarea diferentei, deci daca mergeti cu otelul inoxidabil, cautati un model care include aceasta caracteristica.
De asemenea, puteti intalni ocazional o oala sub presiune cu interior antiaderent. In timp ce ideea unei curatari mai usoare poate fi tentanta, materialul antiaderent nu merge de obicei bine cu presiunile ridicate cu care veti gati si nu va dura mult, astfel incat interioarele antiaderente sunt cel mai bine evitate.

Caracteristici suplimentare de luat in considerare:
Acestea sunt cele mai importante consideratii, dar iata cateva extra care merita sa fie atent:
Suport de gatit:
Cele mai multe oale sub presiune sunt dotate cu un suport de gatit. Acestea sunt utile pentru aburirea legumelor sau a oricaror alte tipuri de alimente pe care doriti sa le pastrati deasupra liniei de apa. Acestea va vor permite sa gatiti mai multe tipuri de alimente, in cadrul aceleiasi unitati. Este posibil sa gasiti un suport de gatit ca un supliment separat.
Carte de bucate:
In timp ce o carte de retete de oale sub presiune nu este o necesitate in zilele de pe web, unele dispozitive vor avea o carte de retete ambalata cu ele. Poate fi o valoare adaugata placuta pentru a veni cu idei despre modalitati de a folosi oala sub presiune. Acestea fiind spuse, iata cartile de bucate pentru oala sub presiune de top de pe Amazon.
Diferite oale de gatit de dimensiuni:
Probabil ca va veti dori sa gatiti cantitati diferite in momente diferite si sa aveti dimensiunea potrivita a oalei poate fi util.
Conservare sub presiune:
Unele modele mai mari pot fi folosite si pentru conservarea sub presiune, dar nu ar trebui sa incercati conservarea sub presiune cu nici o oala sub presiune, cu exceptia cazului in care manualul specifica faptul ca este sigur sa o utilizati pentru acest lucru.
Garantie:
O garantie este intotdeauna un semn bun ca o companie sta in spatele produsului lor si puteti conta pe acesta pentru a rezista. Probabil ca nu va trebui sa-l folositi niciodata, dar este placut sa il aveti, totusi.

Marci populare de oale sub presiune
Odata ce ai o idee destul de clara despre ceea ce iti doresti cel mai mult intr-o oala sub presiune, trebuie sa iei in considerare cea mai buna marca cu care sa mergi. Deoarece aragazele sub presiune pot fi contate pentru a rezista atat de mult timp, nu doriti sa ajungeti la o marca care sa nu dureze atat timp cat aragazul dvs. sub presiune in sine o poate ajunge sa fie nevoie sa cumparati o presiune complet noua aragaz in cativa ani, cand tot ce ai nevoie este o mica parte.
Am verificat recenziile consumatorilor pentru unele dintre cele mai populare marci de pe piata pentru a ne face o idee despre ce cred clientii despre ele.
Vanzarile cele mai multe sunt la oale sub presiune foarte mari. Daca doriti o oala sub presiune care poate gati cantitati deosebit de mari, poate fi folosita pentru conservarea sub presiune si aveti o multime de bani de cheltuit, modelele lor primesc recenzii destul de solide. Totusi, pentru majoritatea consumatorilor care cauta o oala sub presiune, au si detin mai mare decat e nevoie si poti gasi alternative bune la preturi mult mai mici.
Delimano
Daca sunteti in cautarea de lux si de lux, oala sub presiune Delimano poate fi cea mai potrivita pentru dvs. Acestea ofera o gama larga de dimensiuni si caracteristici, majoritatea aragazurilor lor fiind din otel inoxidabil. Sunt mai scumpe, dar feedback-ul clientilor indica faptul ca merita costul suplimentar. Aspectul, simtul si, cel mai important, calitatea mancarii pe care le gatiti, sunt toate apreciate in recenzii. O oala sub presiune Delimano ar trebui sa fie cu siguranta pe lista dvs. de luat in considerare, daca va puteti permite.
Delimano este un brand bine cunoscut atunci cand vine vorba de aparatele de bucatarie. Delimano si-a sculptat cu siguranta numele in case si bucatarii din intreaga lume. Avand reputatia de aparate bine fabricate si accesibile, linia de oale sub presiune Delimano nu e diversificata. In timp ce cautati cea mai buna oala sub presiune, Delimano este o marca pe care ar trebui sa o aflati cu siguranta in partea de sus a listei.
Tefal
Tefal este un alt brand popular atunci cand vine vorba de oale sub presiune. Poate cel mai bine cunoscut pentru selectia de oale, tigai si alte vase, Tefal are un scor destul de mare in randul examinatorilor de oale sub presiune. Dintre toate aragazurile pe care le-am analizat, recenziile au fost coplesitor de pozitive si pline de laude.
Singurele recenzii critice pe care le-am gasit toate pareau sa se concentreze asupra aburului care iese din dispozitiv, dar acestea erau putine si intre ele. Tefal este o marca pe care ar trebui sa o luati in considerare, nu uitati sa urmariti cu atentie ceea ce spun altii despre modelul specific pe care il luati in considerare
Grunberg
Grunberg este un alt brand popular pe care il veti intalni in timp ce cumparati o oala sub presiune. Au o multime de optiuni si dimensiuni pentru a alege, toate intr-un interval de pret rezonabil. Feedback-ul clientilor pare a fi in totalitate pozitiv, mai ales pentru unitatile lor de capacitate mai mare, oala sub presiune cu cea mai mare valoare fiind de 12 de litri.
Desi este minunat de vazut, cu exceptia cazului in care doriti sa gatiti in scopuri comerciale, aceasta unitate va fi suficient de mare pentru o familie obisnuita. Acestea fiind spuse, Grunberg este inca un brand de care sa te uiti in timp ce iti navighezi optiunile, dar fii atent la recenzii pe masura ce mergi mai mic.
Pyramis
Daca va orientati spre obtinerea unei oale electrice sub presiune, modelele Pyramis au o multime de optiuni din care sa aleaga, precum si clienti multumiti care ii lauda pe parcurs. Dupa ce am analizat optiunile lor, se pare ca cel mai popular dispozitiv este Oala sub presiune din inox Pyramis CHROMA deoarece ofera o varietate de setari de gatit.
Recenzorii comenteaza cat de usor este de utilizat dispozitivul lor si cat de repede functioneaza, dar avertizeaza, de asemenea, ca (asa cum este tipic in oale electrice sub presiune), nu puteti conta pe acestea pentru a rezista atat timp cat un aragaz sub presiune. Luati acest lucru pentru ceea ce doriti, dar daca aveti ochii pe o oala electrica sub presiune, aceasta este o marca pe care ar trebui sa o priviti.
Hausberg
Hausberg este un brand pe care probabil il veti intalni in cautarea dvs. Au multe optiuni din care sa aleaga, inclusiv o gama larga de dimensiuni quart. Oale sub presiune Hausberg tind sa scada in gama de preturi mai accesibile, iar recenziile par sa reflecte acest lucru. In general, dispozitivele lor primesc recenzii decente de la clienti, dar au o parte echitabila a criticilor care isi proclama dezamagirea. Cu atat de multe optiuni de gatit sub presiune si marci disponibile pentru a alege, aceasta poate fi doar una pe care doriti sa o treceti peste.
Zilan
Zilan este bine cunoscut pentru oale sub presiune care se incadreaza in capatul inferior al gamei de preturi. Acestea ofera atat modele din aluminiu, cat si din otel inoxidabil si vand mai ales oale sub presiune cu plita, dar au si modele electrice. Desi nu au reputatia puternica a unora dintre celelalte marci de pe piata, pentru incepatori care nu sunt pregatiti sa cheltuiasca mult pe oale sub presiune, multi clienti par multumiti de Zilan-urile lor.
Megafesa
Megafesa este considerata in mare parte ca unul dintre cele mai de incredere marci de pe piata oalei sub presiune fabricata in Spania. Sunt cunoscuti mai ales pentru modelele lor de plita, desi fac si oale sub presiune electrice. Megafesa se incadreaza in gama medie de preturi si primeste puncte de la clienti in ceea ce priveste durabilitatea (majoritatea modelelor vin cu garantie si usurinta in utilizare.
Concluzie
Indiferent de marimea, marca sau modelul pe care il decideti sa cumparati, puteti conta pe o oala sub presiune care ofera mese mai rapide, care pastreaza mai multi nutrienti. Va veti bucura de principalele beneficii, indiferent, asa ca, pentru a va aseza pe oala sub presiune potrivita, trebuie doar sa va dati seama ce alti factori apreciati cel mai mult.